27 d’agost 2013

Els escriptors més ben pagats

Ja fa dies que corre la notícia anunciada per Forbes dels escriptors més ben pagats del món aquest 2013. O sigui, els que han recaudat més diners amb les seves obres. M'agradaria destacar la significativa quantitat de dones que escriuen romàntica que hi ha a la llista, perquè és un gènere que en general es passa per alt però que ven milions a tot el món. 

La llista dels deu escriptors que més van cobrar l'any passat és la següent:
 
1. E. L. James, $95 milions - Cinquanta Ombres d'en Grey.

2. James Patterson, $91 milions - Lluna de Mel, El 4 de juliol i 12th of Never.
 
3. Suzanne Collins,
$55 milions - La trilogia Els Jocs de la fam.

4. Bill O'Reilly, $28 milions - Amb Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever i Kennedy s Last Days: The Assassination That definida a Generation.

5. Danielle Steel, $26 milions - Experta en el gènere romàntic, porta venuts més de 600 milions d'exemplars en tota la seva carrera.

6. Jeff Kinney, $24 milions - Diversos llibres infantils com ara Diari d'en Greg.

7. Janet Evanovich, $24 milions - Diversos llibres detectivescos incloent-hi Visions of Sugar Plums, Finger Lickin Gigteen i Hot Six.
 
8. Nora Roberts, $23 milions - Escriptora prolífica del gènere romàntic. Sacred Sins i Perfect Hope són alguns dels seus últims llibres.
9. Dan Brown, $22 million - El codi Da Vinci, La Fortalesa Digital i Inferno.
 
10. Stephen King, $20 milions - Diversos llibres de terror, com ara Joyland.

Atres autors coneguts continuen la llista, com Rick Riordan al lloc 14 amb 14 milions de dolars, o Rowling en el número 15 amb 13 milions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada