15 d’octubre 2012

Ressenya: La Bahía de la Escocesa

Títol original: La Bahía de la Escocesa
Sèrie: Los Gresham
Autor: Nieves Hidalgo
Editorial: Esencia
Any de publicació: 2012
Número de pàgines: 352

Sinopsi
Adam Brenton, vescomte de Teriwood, és assassinat quan intenta desemmascarar una traïció. Poc després la seva germana Kimberly rep la notícia a Nova York de que Adam s'ha suïcidat. Incrèdula, decideix viatjar a Anglaterra per aclarir els fets. 
Christopher Gresham, comte de Braystone, va ser amic de l'Adam durant la seva infància, i no ha oblidat la seva antiga amistat tot i haver-se distanciat amb els anys. Per això decideix fer les seves pròpies indagacions sobre la seva mort, alhora que col·labora amb el govern investigant uns robatoris a uns vaixells anglesos. 
Quan Kimberly comença a indagar la vida del seu germà, Christopher es converteix en el seu principal sospitós. Ni l'atracció ni el desig que sorgeixen entre tots dos faran cessar Kim de la seva decisió de venjar-se de l'assassí del seu germà Adam.

Opinió Personal
És la primera novel·la romàntica que llegeixo d'una autora espanyola (també de Nieves Hidalgo), i m'ha sorprès gratament. No sé perquè però el títol de la novel·la em va enganxar de seguida, molt més que la portada i el resum de la contraportada. També em vaig decidir a llegir aquest llibre perquè la història passa a Anglaterra i les novel·les històriques sempre m'han agradat, segurament per tot l'ambient que reflexen, els vestits, les maneres, costums, i sobretot les dones rebels que hi surten, transgressores de la seva època. 

En aquest llibre trobarem una història romàntica molt maca i que ens tindrà en tensió tota l'estona, però sobretot tindrem una història envoltada de trames conspiratòries, traïdors i contraban
La Kim és una noia independent que ha decidit anar a Anglaterra a aclarir la mort del seu germà, ja que no es creu la versió oficial de que s'ha suïcidat. Quan arriba a Anglaterra però, ha de fer front a molt més del que s'esperava ja que les normes socials són molt diferents de la seva terra natal, Estats Units. A més s'ha de fer càrrec dels deutes familiars, i haurà d'enfrontar-se a una altra sorpresa inesperada. Amb tot, no deixa de cercar pistes per acostar-se al seu objectiu, mentre se sent atreta inevitablement cap a Christopher, compte de Braystone, un dels seus principals sospitosos. 

Els personatges secundaris aporten bastanta riquesa a la història principal, i maquinen a favor i en contra dels dos protagonistes, fent que la trama sigui entretinguda i més complexa. A més, els lectors tenim l'incentiu que alguns dels personatges cobraran protagonisme en les següents novel·les que l'autora publicarà sobre la família Gresham. 

El final romàntic és completament predictible, com tota bona novel·la romàntica ha de tenir (siguem sinceres, el 99% de novel·les romàntiques tenen un final romàntic predictible), però en canvi la història en general dona un gir brusc i inesperat que no m'esperava i que m'ha sorprès gratament, fent que aquesta autora guanyi molts de punts. No sé si els altres llibres de l'autora són tant interessants com aquest, però segur que continuaré amb aquesta sèrie de novel·les. 

Si t'agraden les històries romàntiques en èpoques passades, on les dames anaven en carruatge i on els cavallers es batien en duel, aquesta és una història que no et pots deixar perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada