24 de maig 2012

Repte literari 4: Amics preferits

Bé, continuem amb el repte literari! Ja fa uns dies que l'hauria hagut de publicar però no he tingut temps! 

Quan penso en la meva parella d'amics preferits, inevitablement em ve al cap un trio, i no pas un duet. I és que no puc parar de pensar amb la meva saga preferida de tots els temps!

Estic parlant, evidentment, d'en Harry, en Ron i l'Hermione. 
Si be és veritat que en Ron i l'Hermione es passen mitja saga enfadats, i al final acaben junts, no passa res! Continuen dins la categoria d'amics. Crec que s'enfaden i s'enamoren pel mateix motiu: són pols oposats.


Història:
Aquests tres mags es van conèixer per primera vegada en un vagó del tren Hogwarts Express. En Harry i en Ron van congeniar de seguida, compartint llaminadures i experiències de la seva vida. En canvi, la primera impressió d'aquests dos nois amb l'Hermione va ser més aviat de repulsió, ja que aquesta era una mandona insofrible :)

Al llarg de la primera meitat del primer llibre l'amistat d'en Harry i en Ron es consolida, i l'enemistat entre en Ron i l'Hermione també. Però hi ha un fet que fa canviar això radicalment: en Harry i en Ron salven a l'Hermione d'un Troll gegant, fent que passi a ser amiga seva durant tots els 7 llibres. 

Per la informació donada per l'escriptora, J. K. Rowling, l'editor inicialment li volia fer eliminar l'escena del Troll al lavabo, però ella s'hi va negar, ja que era el fet clau que uniria l'Hermione als dos mags. 

Durant tota la sèrie, l'amistat entre en Ron i l'Hermione fluctua molt, fins al punt que en molts dels llibres es passen la meitat del curs sense parlar-se. En canvi l'amistat d'en Harry amb ella és molt més estable, tot i que evidentment hi ha èpoques millors o pitjors.

L'amistat d'en Ron amb en Harry en general va vent en popa, menys en les ocasions que en Ron es sent molest per la popularitat d'en Harry (que fa que ell es quedi a l'ombra).

Les personalitats d'aquests tres personatges m'encanten, en Harry intentant passar desapercebut, tímid i a vegades insegur; en Ron divertit i intentant sobresortir una mica, ja que ha estat sempre a l'ombra dels seus germans, molt insegur i un seguidor nat; i finalment l'Hermione, una noia brillant, amb un punt de seriositat que exaspera als seus amics, però amb una valentia i lleialtat inqüestionables. 

Per això són el trio d'amics que m'agrada més. Per tot el que passen al llibre, coses bones i coses dolentes que els fan crèixer com a persones i sobretot, perquè anteposen la seva amistat per sobre de moltes coses: ho podem veure sobretot al final de la saga, quan per lluitar contra Voldemort, en Ron i l'Hermione abandonen les seves famílies per poder donar suport a en Harry. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada