20 d’abril 2012

Crim de sang - Novetat Sant Jordi 2012

Continuant amb les novetats de Sant Jordi, us porto la ressenya d'una novel·la de ficció:

Crim de sang de Sebastià Alzamora (guanyador del premi Sant Jordi 2011) és la novetat de ficció que més m'atrau, no sé si és perquè em recorda a l'Ombra del vent, o perquè té la ciutat de Barcelona com a escenari. Us la presento:

La novel·la és un thriller que transcorre a la Barcelona de la Guerra Civil. Narrada amb dinamisme, l'autor ha sabut ajuntar diferents gèneres, ja que a la novel·la hi tenen cabuda personatges tant diversos com vampirs, cavalls autòmats o religiosos.


La editorial encarregada de publicar aquesta obra en català és Proa, té 280 pàgines i el pots trobar al preu de 20,00 euros. 


SinopsisBarcelona, estiu 1936. Als inicis de la Guerra Civil, en plena persecució i matança de religiosos per part de nuclis anarcosindicalistes, un sacerdot marista i un nen de set o vuit anys apareixen assassinats en circumstàncies molt estranyes. El comissari Gregori Muñoz obre una investigació per descobrir la identitat de l'assassí, de qui només sabem que és algú que afirma ser un vampir. Mentrestant, una comunitat de monges caputxines viu un estrany segrest dins el seu convent, en companyia del bisbe de Barcelona, que ha estat suposadament executat. La recerca policial farà coincidir el comissari amb les negociacions que mantenen l'orde marista i la CNT-FAI per alliberar 172 religiosos a canvi d'una important suma de diners. (fragment extret de l'editorial Proa)


Que en un llibre aparentment normal hi entrin en joc autòmats i vampirs, fa que passi de ser un llibre mitjanament interessant que potser algun dia em llegiria a un de molt interessant que és possible que em llegeixi en el pròxim mes. Espero que no sigui com el llibre de Carlos Ruiz Zafón, no perquè no m'agradi, sinó perquè seria una llàstima que aquest llibre que apunta tant alt quedés amb res més que un llibre similar a un altre (com em va passar amb "La Catedral del Mar", que per a mi és massa similar a "Els pilars de la terra").

Si t'interessa el llibre i vols saber més coses sobre l'autor, clica a l'enllaç d'aquesta entrevista.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada