04 de maig 2013

Ressenya: L'Heroi Perdut

Títol original: Lost Hero
Títol en català: L'Heroi Perdut
Autor: Rick Riordan
Editorial: La Galera
Any de publicació: 2013
Pàgines: 512

Sinopsi
En Jason no recorda res. De cop s'ha despertat en un autobús escolar ple de nois i noies que van d'excursió. Pel que sembla, la seva nòvia es diu Piper i el seu millor amic Leo. La Piper està segura que el seu pare està en perill. En Leo té una obsessió amb les eines. Unes criatures estranyes s'emporten els tres amics a un lloc anomenat Campament Mestís. Però és molt estrany, tot plegat; tothom parla d'una maledicció i de la desaparició d'alguns campistes. I el més estrany és que la gent d'aquell lloc insisteix que cada un d'ells està relacionat amb un déu.

Opinió
En aquest llibre Rick Riordan ens torna a meravellar amb les seves històries sobre déus grecs. Després d'escriure la saga de cinc llibres sobre Percy Jackson, ara ha creat una seqüela amb una nova sèrie de llibres: Els Herois de l'Olimp. Quan vaig saber que tornava a escriure sobre el món de Percy Jackson em vaig emocionar perquè els seus llibres m'encanten! A la primera sèrie de llibres vam seguir les aventures d'herois com Percy o Annabeth, en aquesta nova sèrie els protagonistes seran altres adolescents: en Jason, la Piper i en Leo.

Jason ha perdut la memòria i no sap qui és ni com a arribat a un autobús ple d'altres nois i noies. El més estrany de tot és que té nòvia i un millor amic, que no els coneix, però sembla que ells el coneguin de fa temps.
Les circumstàncies no tarden a embolicar-se encara més per a Jason i després de que ell i els seus amics siguin atacats per Esperits de la Tempesta apareix Annabeth, filla d'Atenea, que els ajuda a arribar fins al Campament Mestís. Els que hagin llegit altres llibres de la primera saga reconeixeran el Campament, amb les seves cases, els camps d'entrenament i la fogata. Allà una profecia els espera, una profecia que en Jason espera l'ajudi a recuperar la memòria, a Leo a confiar més en si mateix i a la Piper a recuperar el seu pare. 

Tinc debilitat per Rick Riordan. La seva sèrie de Percy Jackson em va robar el cor sobretot per la manera com escriu i com involucra els déus en les seves històries. En la seva primera saga el tema principal eren els déus grecs, doncs bé, ara la cosa va més enllà i es complica: ara també hi ha déus romans.
L'autor s'encarregarà d'anar explicant les diferències entre els déus romans i grecs, una qüestió no gaire fàcil pel que es veu. En el llibre els déus posen en perill les vides de Jason, Piper i Leo (els déus sempre emboliquen els mortals per arreglar els seus assumptes) per aconseguir els seus objectius, que no sabrem quins són fins a un apassionant final, i ells hauran d'enfrontar-se a antics perills i a criatures mitològiques per intentar sortir enters de l'aventura.

Aquest primer volum és molt entretingut i apassionant i m'ha permès aprendre noves coses sobre la mitologia grega i romana. L'humor i la desesperació van de costat en aquesta història, trobarem moments que fan riure i moments d'acció desenfrenada on veurem tot el potencial dels déus i dels herois.

A més he passat moments molt interessants amb les creacions d'en Leo, sobretot amb Festus, un drac gegantí fet de metall.
La pobre Piper tindrà certs problemes per entendre el que passa amb la seva vida: de cop i volta el nòvio que es pensava que tenia li diu que no recorda res i que no sap qui és, i resulta que és filla d'un dels déus de l'Olimp. Ni el seu pare li havia dit res ni li fan gens ni mica de gràcia aquests somnis tant estranys que té.
Jason, però, és el nostre heroi inqüestionable. Fill d'un dels grans déus, haurà de resoldre el seu destí i el seu passat a la vegada, perquè cada vegada té més clar que tot està entrelligat, i que la seva memòria no ha desaparegut per capritx. Així doncs haurà de confiar en les dues persones que el tenen per a un amic, la Piper i en Leo, per aconseguir que la profecia es compleixi.

Tot i que els llibres de Riordan són de gènere fantàstic dirigit a un públic juvenil, també són coneguts per agradar tant a joves com a adults. Per tant si us agrada la mitologia no us talleu encara que tingueu més de vint anys i feu-li una ullada que no us defraudarà.
Rick Riordan és un dels meus autors preferits i una vegada més m'ha embruixat amb aquesta història. Ja estic comptant els dies que queden per poder llegir el segon volum!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada