23 de desembre 2012

Repte literari 21. Personatge rebel

Aquesta entrada forma part del Repte Literari :)

Eliza Sommers és la protagonista de Hija de la Fortuna, d'Isabel Allende. Vaig llegir el llibre ja fa molts anys i recordo que em va encantar. Seguint amb la tradició l'he rellegit un parell de vegades des de llavors, de manera que us podeu imaginar que m'agrada molt. 

El personatge
Eliza Sommers és una noia criada en una família benestant Xilena que per amor s'embarca en una increïble aventura. Vestida de noi i amb l'ajuda d'un xinès fa la travessia de Xile fins a Califòrnia en busca del seu amor. Una vegada a Califòrnia no satisfeta d'haver fet un viatge de milers de quilòmetres, es posa a buscar-lo i a treballar per poder sobreviure. 

Eliza Sommers apareix també a Retrato en Sepia, on la veiem ja de gran amb fills i nets. 

Perquè aquest personatge m'agrada tant i el considero un personatge rebel? Doncs perquè va fer el que li dictava el cor sense preocupar-se pel què diran o pels perills. Pot semblar ingènua, i segurament ho era però això no li resta valentia. La seva història pot ser similar a les que van tenir moltes dones de l'època de la febre de l'or a Califòrnia.
Va desafiar les costums de la societat i es va saber valdre per a ella mateixa en un món quasi exclusivament masculí. 

Isabel Allende sempre escriu sobre dones fortes i formidables, i he de reconèixer que aquest és un dels punts que fan que els seus llibres m'agradin tant. 

D'aquest repte literari, que em comença a avorrir, m'he saltat directament el numero 20, perquè no l'he trobat interessant (un personatge que li agradi la música). La pròxima entrada d'aquest repte serà "personatge sexy", i aquí no em costarà triar per falta de candidats, segur!

Bon diumenge!

5 comentaris:

  1. Isabel Allende es chilena, igual que yo :3 quizás algún día escriba tan bien como ella *-*
    Me alegra que avanzaras con el reto ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Abbie!

      A mi me gusta como escribes! Por eso sigo tu blog ;)

      Tu ya acabaste con tu reto, que era una entrada cada dia. Yo no se si podria jaja Eso sí está bien :)

      Feliz Navidad!!

      Elimina
  2. M´hauras de perdonar. Fa vint anys vaig veure " la casa d elos espiritus " i em va cansar.I d´ença que no he tingut la necesitat de llegir res d´aquesta senyora.Potser d´aqui uns anys.

    Ah , açò dels reptes ,vaig a veure si esbrin de que va tot plegat .
    Salute.

    ResponElimina
  3. No se si ho he entes.

    El 20 , per a mi seria El detectiu parker de john Conolly.
    El 21 per a mi serià Rob Roy, una de les dues històries que em va regalar l´avi abans de morir . Quan jo tenia sis anys.

    Va per aqui la cosa ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nanis Kru!

      Sí, sí! Aquests "reptes" a mi em serveixen per haver de pensar en quins personatges m'agraden més de cada categoria, així repasso els llibres que m'he llegit i "jugo" amb els personatges. És com un exercici de reflexió que a la vegada resulta divertit. Però ja veus, quan algun m'avorreix me'l salto jaja

      Elimina