24 de juliol 2012

Mini-ressenya: Trilogia Irish Born

Me n'he adonat que hi ha molts llibres que llegeixo o re-llegeixo i que no ressenyo. Això és perquè: 1. No trobo interessant ressenyar-los. 2- No tinc temps per ressenyar-ne tants. O 3- A vegades ressenyar un llibre ocupa molt de temps, i d'això últimament en vaig molt escassa.

Aquestes mini-ressenyes constaran de:
- Fitxa tècnica
- Mini sinopsi del llibre
- Breu comentari personal

Tècnicament són iguals que les ressenyes però el comentari personal anirà dirigit a la globalitat del llibre, sense entrar en detalls. 

Trilogia Irish Born (Concannnon Sisters) 

Títol edició espanyola: Las hermanas Concannon
Autor: Nora Roberts
Editorial: Suma de Letras
Any d'edició del primer volum: 2008

Sinopsi
Les històries dels tres llibres transcorren a Irlanda, al comptat de Clare. Cada volum està centrat en la història d'una germana Concannon: Maggie, Brie i Shannon, amb els seus respectius protagonistes masculins. Cada una haurà de lluitar contra els fantasmes del passat per poder ser elles mateixes i aconseguir els seus somnis. Maggie vol ser una vidriera de reconeixement internacional, Brie vol tenir una vida pròpia i una família  i no haver d'estar sempre pendent de la seva mare hipocondríaca, i Shannon, voldria saber qui és ella després de saber un terrible secret familiar. 

Opinió Personal
El primer llibre de la trilogia, anomenat "Born in Fire" és el meu preferit (no només de la trilogia, sinó de l'escriptora). Maggie és una protagonista amb molta força i Rogan la complementa molt bé. Hi han bons personatges secundaris (com Brie i la mare d'elles dues), que aporten més complexitat a una trama bastant senzilla. També hi ha tota la vida que Maggie ha intentat aconseguir, i la veurem lluitar per sortir endavant. 

El segon llibre "Born in Ice" també està bé, perquè Brie és molt diferent a la Maggie. El final, però, és previsible i una mica forçat. Diguem que el protagonista masculí, Grayson, està massa encasellat en el que pensa, i no evoluciona gaire al llarg de la història. És interessant veure però, l'evolució que fa la relació de les dues germanes amb la seva mare. 

L'últim llibre "Born in Shame" per a mi és el més dolent de tots. No només de la trilogia sinó de l'escriptora. La protagonista femenina, Shannon, està ben trobada i és interessant descobrir que no és gaire diferent a la Maggie. Però el protagonista masculí, Murphy, es fa molt pesat i realment per a mi ho espatlla bastant tot. L'escriptora ha inclòs màgia en el llibre i això no acaba d'encaixar en una trilogia que la màgia prèviament no havia aparegut enlloc. Crec que l'autora va escriure aquest llibre perquè volia una trilogia, i no pas perquè hi hagués una altra història per explicar. 

En conclusió els dos primers llibres són genials per passar una bona estona però el tercer és molt forçat i es fa pesat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada