20 de juny 2012

Ressenya: Branded by Fire

Títol original: Branded by Fire
Sèrie: Psi/Canviants (6/11)
Autor: Nalini Singh
Editorial: Bercley
Any de publicació: 2009
Pàgines: 345


Sinopsi
Quan un brillant investigador canviant és segrestat, la lleopard Mercy, sentinella dels DarkRiver, i el tinent dels SnowDancer Riley, un llop, han de treballar junts per fer el seguiment del jove, abans que els seus segrestadors decideixin que ja no és útil. Durant la cerca, els dos dominants descobriran que sotmetre's a l'altre no només deixa al descobert una conspiració mortal, sinó una passió tant crua que deixarà als dos marcats pel foc. 


Opinió personal
Bé, la sinopsis d'aquesta novel·la no és la més brillant que he vist, perquè realment no diu res de res. Aquesta novel·la està classificada com a romàntica paranormal, per tant, hi trobarem un món fantàstic on hi viuen tres races diferents d'humans i també hi trobarem una relació romàntica (en aquest cas entre Mercy i Riley).

Al ser el sisè llibre d'aquesta saga, hi hauran bastants spoilers en aquesta ressenya, així que si algú no s'ha llegit els 5 primers, que no continuï! 

Bé, havent avisat a tothom, puc dir que aquesta novel·la continua amb els enfrontaments entre Psi i Canviants, però afegint-hi un altre jugador: l'Aliança Humana. Una societat secreta, amb fins militars i sense escrúpols que no dubta en matar per aconseguir els seus objectius. Aquests objectius són un noi de 16 anys i unes altres persones (que no diré) la mort de les quals pot provocar una gran guerra a nivell mundial.

En aquesta història els protagonistes són Mercy i Riley, dos canviants que ja havíem trobat en anteriors llibres, i per tant ja els coneixem una mica. Els dos són dels soldats més forts de cada Clan, i els dos són lleials fins a la mort al seu Alfa. Per tant, com podrà tirar endavant la seva relació si no volen que les seves lleialtats es vegin dividides?

Durant tot el llibre veurem el rebuig i a la vegada l'atracció que sent Mercy cap a Riley, ja que els gats sempre se senten repel·lits pels gossos (no?). En canvi Riley té el problema que se sent increïblement atret per Mercy, però ell no busca una dona dominant, forta i independent, sinó una dona que li posi les coses fàcils (tot el contrari de Mercy). 

Com ens té acostumats aquesta autora, una part del llibre està enfocada a la relació, i l'altre part a la trama de la història. La trama continua des de l'anterior llibre, on Ashaya quasi va ser segrestada per l'Aliança Humana, però aquesta vegada el segrestat ha estat un noi de 16 anys que té una ment brillant i col·labora amb uns laboratoris científics. Mercy i Riley són els encarregats dels seus respectius Clans per solucionar el tema, i per tant hauran de treballar junts en el cas. 

Aquesta autora és brillant alhora de desenvolupar una trama que va començar sent bastant senzilla en el primer llibre i s'ha anat complicant cada vegada més. Cada llibre té un final tancat i obert a la vegada. El final tancat el creen les parelles que es formen, i el final obert és la història general que continua. És interessant, a més, veure en els llibres següents les altres parelles, perquè cada personatge principal de cada llibre esdevé personatge secundari per als següents. 

Parlant d'aquesta sisena entrega, m'agrada molt que l'autora hagi introduït dos possibles rivals per a Riley. L'avia de Mercy està preocupada perquè ella no troba cap Company, ja que al ser una canviant dominant, tots els homes que hi ha al seu voltant són menys forts que ella (o ja estan ocupats). Per tant envia dos sentinelles des de Sudamèrica, on l'avia viu, per tal de que Mercy tingui l'oportunitat de conèixer homes interessants. (Reconec que és una mica arcaic, però qui hagi llegit els llibres ho entendrà). Tot i saber des del principi que Riley i Mercy acabaran junts (com passa sempre amb les novel·les romàntiques), és divertit veure com es pren Riley el fet de tenir dos homes més rondant a Mercy. 

Un dels punts febles del llibre, però, és el final. La trama principal té un final bo, però en canvi el final romàntic no m'acaba d'agradar. La parella es passa mig llibre preocupant-se per el què passarà quan el lligam entre Companys s'estableixi. Què passarà amb el Lligam de Sang que tenen cada un d'ells amb els seus Alfes respectius? Bé, m'hagués esperat algo més dramàtic, com el que va haver de passar la Sascha al primer llibre. Però no, passa algo completament diferent, i per a mi, l'autora no va voler fer patir els protagonistes i ho va arreglar de la manera més fàcil. No diré què és per no fer un gran spoiler, però crec que ha estat massa fàcil per a tots. 

Espero amb impaciència començar el següent llibre de la saga perquè aquesta autora em té totalment enganxada als seus llibres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada