13 de juny 2012

Meme de llibres!



Hola, hola! Avui porto un qüestionari literari, que tot i que té bastants preguntes, és fàcil de fer. És el meu primer Meme (en anglès, Mem en català) i com és sobre llibres, m'encanta :)
He eliminat algunes preguntes perquè ja les contesto al Repte literari que estic fent, així no repeteixo. 

Qüestionari: 

1. Llibre preferit de la infància?
És el primer llibre que em va enganxar de veritat, el recordo perquè una amiga meva estava llegint-lo i no feia cas a res més. I jo pensava, què déu tenir aquest llibre? Me'l van deixar i em va canviar el món! Estic intentant trobar el titol, perquè no el trobo! Bé, el llibre anava d'una noia que es perdia al món de les rates (increïble però cert, és el llibre que em va fer estimar als llibres :)) .
2. Què estàs llegint ara mateix?
Doncs, m'estic llegint Branded by Fire de Nalini Singh. És en anglès i vaig a pas de cargol, però amb el traductor al costat vaig fent :)
3. Quins llibres tens prestats de la biblioteca?
No solc anar a la biblioteca. Normalment no tenen les novetats que jo vull.
4. Un mal hàbit quan llegeixes.
Doncs, no sé si en tinc cap. De fet, l'únic que em passa és que odio que m'interrumpeixin la lectura i em solc posar de molt (però molt) mal humor. Ja ja
5. Quin és l'últim llibre que has agafat prestat de la biblioteca?
Com he dit no la freqüento gaire, però suposo que l'últim que vaig agafar prestat va ser algun de la biblioteca de la universitat (i això vol dir que era per estudiar, no per disfrutar xD)
6. Tens un e-reader?.
Si! No és el millor del món, el pobret ja té dos anys i quasi no li aguata la bateria més de dos dies, però què hi farem. M'agraden molt més els llibres en paper, però és taaan pràctic que no em puc resistir (a més els llibres són més barats).
7. Preferèxies llegir un llibre a la vegada o varis?
Quan llegeixo en anglès, en solc llegir dos, un en català o castellà i l'altre en anglès. Principalment perquè soc bastant lenta llegint en anglès.
8. Els teus hàbits de lectura han canviat des de que tens un blog?
No tinc tant de temps lliure! Si tardo alguns dies en fer alguna entrada al blog és que estic enganxada a algun llibre, i entre treballar i tot no em queda més temps lliure!
9. Quin llibre t'ha agradat menys aquest any?
De moment encara no n'hi ha cap que no m'hagi agradat, potser el que m'ha entusiasmat menys hagi sigut el de "Memorias de una Bruja Mala".
10. Quin és el llibre que més t'ha agradat aquest any?
Doncs, dels llibres que m'he rellegit, evidentment Harry Potter, però dels nous..doncs suposo que la trilogia de John Scalzi "Old Man's War" que tot i ser ciència ficció (prefereixo normalment la fantasia) doncs em va encantar!
11. Pots llegir en un bus?
No faig viatges tant llargs! Però no, em marejo. 
12. Quin és el teu lloc preferit per llegir?
El meu lloc ideal és un bon sofà amb un foc al costat, una bona làmpara i tranquil·litat (o sigui, al menjador de casa meva xD).
13. Què penses sobre deixar prestats llibres?
Tinc la gran mala sort de que no conec gaire a ningú que li agradin els mateixos llibres que jo, per tant no tinc ni bones ni males experiències en prestar llibres. Però segurament em costaria bastant. 
14. Alguna vegada escrius al marge dels llibres?
No escric als llibres, però compta que en comptes d'utilitzar un marcador de pàgines doblo la cantonada de la pàgina? No és per tant! El més important és la història no el paper!
15. Ni en els llibres de text?
No tinc respecte pels llibres de text, a cada any escolar els meus eren irreutilitzables xD.
16. Quin és el teu idioma preferit per llegir?
En català naturalment, llavors el castellà perquè és fàcil.
17. Què et fa agradar un llibre?
Una bona ambientació, que sigui "real" (per això em refereixo que per molt que sigui un món fantàstic, l'autor aconsegueixi fer-te creure que és real), o sigui, que estigui ben fet. I per sobre de tot uns bons personatges, ben construïts. 
18. Què t'inspira per recomanar un llibre?
Que m'hagi agradat, res més. És igual de quin gènere sigui mentre sigui interessant. 
19. Quin és el teu gènere preferit?
Fantasia, llavors ciència ficció i romàntica? (només a vegades la romàntica, la majoria de llibres no estan gaire ben escrits i hi ha masses topics jaja però són addictius)
20. Un gènere que rarament llegeixis (però que t'agradaria llegir més).
Doncs els clàssics. Els hi tinc fòbia a aquells llibres que per llegir una pàgina han de passar dos hores! Són impossibles de llegir: densos, aburrits, pesats, etc. Tant que llegeixo i quan dic que no he llegit els clàssics tothom em mira malament! 
21. Alguna vegada has llegir un llibre d'auto-ajuda?
No, gràcies. Són pitjor que els clàssics. 
22. Quin és el teu llibre de cuina preferit?
El primer que trobo a mà. No són per llegir sinó per consultar. Però si ho penso bé el meu llibre de cuina preferit és el que em va regalar la meva mare l'any passat que explica com fer Sushi :)
23. El llibre més inspirador que hagis llegit aquest any.
Cap. Em fa riure aquesta pregunta perquè em fa pensar amb els llibres d'auto-ajuda. L'únic que m'han inspirat els llibres que he llegit ha sigut la meva pròpia imaginació (suposo que els escriptors estarien contents amb aquesta resposta) :)
24. Quin és el teu snack preferit per llegir?
Doncs m'encanten uns snacks que han sortit que són d'arròs i que són com fruits secs. M'encanten, però sempre em duren poc perquè els menjo compulsivament!
25. En general estàs d'acord amb les crítiques dels llibres?
Bée..amb els llibres juvenils no hi estic massa d'acord. Llibres que normalment agraden a mi no m'interessen gaire. Però és que hi ha tants gustos i opinions diferents!
26. Com et sents quan tens que escriure una ressenya negativa?
De moment només n'he agut d'escriure una, i em vaig sentir malament per la gent que sí que li havia agradat. O per la gent que li pot agradar i per culpa de la meva ressenya no el llegeixi. Però si no m'agrada no m'agrada. 
27. Si poguessis llegir en un idioma extranger, quin seria?
Ja estic intentant llegir en anglès. Ho faig per practicar l'idioma i perquè així tinc a la meva disposició llibres nous més ràpidament. Però m'encantaria llegir en anglès ràpidament i sense l'ajuda d'un diccionari (suposo que només ho podré aconseguir amb més pràctica).
28. El llibre més intimidant que has llegit?
Tots els llibres que m'han fet llegir a la universitat. Podríem dir que els de Freud són els més intimidants, perquè sé que no m'agradaran. 
29. Un llibre tant intimidant que et fa por començar?
Qualsevol llibre en anglès que tingui més de 500 pàgines. Tardaria setmanes a acabar-lo!
30. Llibre més probable que t'enportis de vacances?
Només un? Sempre tinc una llista de 3 o 4 per llegir! L'únic que puc dir és que seria segurament de fantasia i que podria ser per rellegir, o sigui que seria un èxit segur. 
31. Quina és la quantitat de temps que has passat més sense llegir?
Segurament una setmana, més no perquè no puc aguantar. Però per època d'examens o així segur que he estat més de 5 dies sense llegir (una tortura xD).
32. Nombra un llibre que no et vas poder acabar.
Doncs l'últim llibre de Cohelo: Aleph. 
33. Què et distreu fàcilment quan llegeixes?
Que em parlin. Fan que la meva atenció vagi cap a la persona que em parla i m'irrito. No m'agrada que interrompin la meva lectura. Si les persones parlen al meu voltant però no em diuen res no passa res, segueixo llegint. 
34. Adaptació preferida d'un llibre?
En general no m'agraden les pel·lícules basades en llibres, però diré que les del Senyor dels Anells estan molt ben aconseguides. 
35. L'adaptació que més t'ha decebut?
Fàcil, tant fàcil. Tothom em pressionava per mirar-la perquè era la pel·lícula del moment, jo no volia perquè ja veia que era una porqueria. Però un dia avorrida i sola a casa vaig decidir mirar-la, i què va passar? No vaig poder aguantar ni 20 minuts. Estic parlant de Twilight, i els protagonistes em fan grima
36. Quina és la quantitat de diners que t'has gastat en llibres d'una sola vegada?
Em fa vergonya admetre-ho, i vaig tenir uns remordiments impressionants durant una setmana. Vaig gastar-me al voltant de 100 euros. 
37. Què podria fer que deixessis un llibre a la meitat?
Que no m'agradi. Però ha de ser molt i molt dolent perquè en general intento llegir-los encara que no m'acabin de fer el pes. El de Coelho, per exemple, vaig arribar quasi al final, però el llibre va poder amb mi. xD
38. T'agrada tenir els teus llibres organitzats?
Ja ja. Dins del meu desordre, estan ordenats. Sempre sé on estan els meus llibres, tot i que estiguin escampats per tota la casa (i que tothom es pensi que els tinc perduts). Però els que sí que estan ordenats, els ordeno en funció dels meus llibres preferits i no preferits, i els preferits estan ordenats per autors. 
39. T'agrada quedar-te amb els llibres o donar-los una vegada acabats?
Els llibres són meus i de ningú més. Els deixo per llegir als de casa meva, però no els regalo ni de conya. 
40. Hi ha algun llibre que hagis estat evitant?
No.
41. Nombra un llibre que et faci enfadar.
La Biblia. xD Ho sento pels que els hi agrada però a mi em posa de molta mala llet. Aviam, no m'interpreteu malament, el llibre per si sol no fa mal a ningú (és un llibre!) però la gent ha fet coses molt dolentes en nom seu. 
42. Un llibre que no esperaves que no t'agradaria però que et va agradar?
Daugther of smoke and bone, de Laini Taylor. Realment m'esperava un llibre juvenil d'amors adolescents. Però m'ha sorprès molt i m'ha agradat i espero escriure aviat la ressenya! :)
43. Un llibre que esperaves que t'agradés però que no et va agradar?
El mateix que he nombrat unes preguntes abans: Aleph de Paulo Coelho. Em sap tant de greu que no m'hagi agradat, era un regal i era el primer llibre d'aquest autor tant conegut que jo llegia. I al no haver-me agradat, em fan una mica de respecte els altres llibres d'ell. 

Iiiiii ja està! Espero que us hagi agradat perquè jo m'ho he passat molt bé fent-lo! Aquest Meme en concret l'he tret de la pàgina de l'Abbie
Segur que en faré més més sovint! :)

1 comentari:

  1. M'ha semblat molt interessant!! per mala sort, sóc la persona que li va regalar el llibre que tant de protagonisme ha tingut en algunes de les preguntes.. sí, el de Paulo Coelho :'(

    ResponElimina