11 de juny 2012

Repte literari 6: Relació amor/odi preferida.

Lord Asriel i Mrs. Coulter

Els protagonistes d'aquesta entrada són dos personatges secundaris (però molt importants) del la saga La Matèria Obscura, de Philip Pullman

Aquests dos personatges, són els que precipiten tots els esdeveniments ocorreguts als tres llibres. Són els que ho compliquen tot per culpa de les seves ganes de poder. M'agraden molt perquè tenen unes personalitats molt marcades, amb molts matisos, i sembla que sempre tinguin un secret més que revelar. Donen a la història un joc increïble, per això els hi dedico aquesta entrada. 

La seva història
Lord Asriel i Marissa Coulter es van conèixer de joves. Ell era un aristòcrata de la societat Anglesa, i ella estava casada amb Edward Coulter. Es van enamorar a l'instant, i es es van convertir en amants. Els problemes van arribar quan Marissa es va quedar embarassada.
Quan dóna a llum, ella li entrega la seva filla, Lyra, a Lord Asriel. Ell l'oculta amb els Gypsis, però finalment el marit de Marrissa s'assabenta de la història i pres per una fúria assassina, es dirigeix al lloc on la Lyra viu amb els Gypsis per matar-la (una casa propietat de Lord Asriel). Lord Asriel aconsegueix arribar a temps per aturar-lo, però s'enfronten en un duel i Edward Coulter mor. 

Des d'aquell dia, la Senyora Coulter es desentén de Lyra i de Lord Asriel, interessant-se més per la política i pel poder. I Lord Asriel deixa Lyra a càrrec del rector de la Universitat d'Oxford, on Lyra creixerà pensant que Lord Asriel és el seu oncle, amb la condició que el rector mai l'entregui a la seva mare. 

Tots aquests fets, ocorreguts abans de la història narrada en els llibres, condicionen tot el que passarà després en ells. Lord Asriel i Marissa s'odien, perquè tots dos volen el mateix: més poder. Però quan la Senyora Coulter es comença a interessar per la Lyra, i comença a sentir que realment estima a la seva filla, haurà de convèncer a Lord Asriel de que l'han de salvar i ajudar-la. Ells no confien l'un en l'altre, i a la que poden es traeixen, però no deixen d'admirar-se i recolzar-se quan els seus interessos coincideixen (i també, tot s'ha de dir, quan l'atracció que senten l'un per l'altre és massa forta). 

En aquesta història dóna la sensació de que la Lyra no és més que una pilota que va d'una banda a l'altra entre Lord Asriel i Marissa. Ells dos són els que mouen quasi tots els fils, i Lyra farà el que pugui per escapar dels seus jocs. Per això és realment interessant l'evolució de Lord Asriel, i sobretot de la Senyora Coulter (que és la que fa un canvi més gran), perquè amb els canvis en aquests dos, també canvien els esdeveniments de la història. 

Els actors de la pel·lícula que interpreten a Lord Asriel i a la Senyora Coulter són Daniel Craig i Nicole Kidman. Tot i no haver vist la pel·lícula, puc dir que m'agraden molt com queden aquest actors com a personatges, estan molt ben triats. Sempre m'havia imaginat a Lord Asriel amb cabell negre, però no passa res perquè Daniel Creig presenta el mateix posat autoritari que Lord Asriel. I a Marissa sempre me l'havia imaginat rossa, tot i que l'escriptor la descrigués morena. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada