22 de maig 2012

Ressenya: En Territori Salvatge

Títol original: Warriors: Into the Wild
Títol català: En territori salvatge
Col·lecció: El Clan dels Gats Guerrers
Autor: Erin Hunter
Editorial: LaGalera
Any de publicació: 2012
Pàgines: 336

Sinopsi de la contraportada
Si t'agraden les històries amb gatets tendres, no agafis aquest llibre. Són gats salvatges, units en clans guerrers, obligats a combatre ferotgement pel menjar, per cada pam de terreny. Rusty, en canvi, és un gat tranquil, de ciutat, i ha triat el pitjor moment per perdre's al bosc.
Perquè una sèrie de morts misterioses fan que els clans, més que mai, estiguin a punt d'entrar en guerra. Rusty pot acabar sent el guerrer més noble de tots...si sobreviu. 

Opinió personal
M'he quedat amb ganes de més! Quan he llegit el final he pensat: No puc esperar per al pròxim llibre. Aquest llibre m'ha agradat molt, i m'ha agradat cada vegada més a mesura que anava llegint. 

Al principi del llibre (no sé si és per la traducció o per l'autora) no m'acabava de fer el pes la manera que estava escrit, és com si no em transmetés emoció. Però bé, m'ha acabat agradant. 
No és un llibre per a adults, això està clar, perquè crec que un nen de 12 anys se'l pot llegir (i segur que li encantarà!).
Els personatges estan bastant ben trobats, el protagonista (que passa de dir-se Rusty a Peu de Foc al poc de començar el llibre) comença sent un "cadell", o sigui que durant la història veiem el seu creixement, juntament amb els seus amics. Llavors ens trobem amb els personatges secundaris, que són els veterans del clan (la líder, i els guerrers), que tenen un ventall de personalitats bastant ben trobades.

Ara bé, el que no acaba de quedar-me clar és el pas del temps, ja que en el llibre parlen de "llunes". Una lluna és una nit, o un mes (30 dies)? Perquè es podria interpretar com el pas de les llunes (plenes) o com el pas de la lluna (d'una sola nit). He arribat a la conclusió que millor que ho entengui com a mesos, perquè sinó significa que aquests gats tenen creixement accelerat. 

En general és un llibre altament recomanable, tot i que qui busqui un llibre ple d'aventures emocionants no ho trobarà aquí, sí que hi ha aventures, però són bastant predictibles i per tant perden part de l'emoció (però no deixen de ser bones aventures).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada