19 de maig 2012

Novetats: George R. R. Martin

La gran saga "Cançó de Gel i Foc" de l'escriptor Geoorge R. R. Martin té, des del dia 9 de maig, un nou volum en català: "Dansa amb Dracs". L'editorial Alfaguara ha treballat molt dur per traduir i publicar aquest llibre el més aviat possible.
El llibre en anglès va sortir a la venta l'any passat amb el títol "A Dance with Dragons".

La sèrie "A Song of Ice and Fire" (Cançó de gel i foc) consta de 7 llibres, 5 dels quals han vist la llum. 

Sinopsis de la saga: La història té lloc en un món de ficció, en un continent anomenat Westeros, que està dividit en set regnes diferents i on les estacions duren anys, on després d'un dels estius més llargs que es recorden, arriba l'hivern.... Ambientada en una època similar a l'edat mitjana, les Cases Nobles s'enfronten en guerres i traïcions per aconseguir dominar els seus enemics. Mentre més lluny a les illes una raça de guerrers planeja invadir els regnes, al nord es desperta una antiga raça de no-morts: els Altres; i a l'est es descobreixen de nou els Dracs. 

Hi ha tres punts argumentals principals: la crònica d'una guerra civil dinàstica entre les diferents famílies nobles pel control de Westeros; l'amenaça creixent dels Altres mentre comencen a reunir-se més enllà del Gran Mur de Gel que forma la frontera al nord de Westeros; i el viatge de Deanerys Targaryen, l'exiliada filla del rei que va ser assassinat en una altra guerra civil quinze anys abans i que ara busca tornar al continent per reclamar el tron.


A continuació una breu sinopsis i informació sobre els llibres publicats:

Títol: Joc de Trons
Títol original: A Game of Thrones
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 840 
Any de publicació: 1996

El fred s’acosta, i en les glaçades estepes del nord, a Hivèrnia, forces sinistres i sobrenaturals es congrien rere el Mur protector del reialme. Al centre del conflicte es troben els Stark d’Hivèrnia, una família tan aspra i indomable com la terra on han nascut. Passant ràpidament d’una terra de fred brutal a un reialme llunyà i estiuenc, es desplega una història de senyors i dames, de soldats i bruixots, d’assassins i bastards, que s’ajunten en un temps de lúgubres presagis. Entre els complots i els contracomplots, la tragèdia i la traïció, la victòria i el terror, el destí dels Stark, els seus aliats i els seus enemics depèn d’uns perillosos equilibris, com els intents de vèncer el més mortal dels conflictes: el joc de trons.





Títol: Xoc de Reis
:
Títol original: A Clash of Kings
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 1000
Any de publicació: 1999


Mentre els pretendents al Tron de Ferro dels Set Regnes es preparen per fer valer els seus drets, el caos regna, des de l'antiga ciutadella de Rocadrac a les costes imponents d’Hivèrnia. Una profecia de desastre esquinça el cel —un cometa del color de la sang i la flama— alhora que cinc faccions combaten pel control d’una terra dividida. Amb un rerefons d’incest i fratricidi, alquímia i assassinat, el preu de la glòria es mesura amb sang.








Títol: Tempesta d'Espases
Títol original: Storm of Swords
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 1152
Any de publicació: 2000
L’hivern s’acosta com una bèstia furiosa mentre els Set Regnes estan dividits per la revolta i les enemistats sagnants. Als erms del nord una horda de salvatges afamats, imbuïts de la màgia negra de les terres verges, es preparen per envair el Regne del Nord, on en Robb Stark porta una corona acabada de forjar. Però les defenses d’en Robb miren cap al sud, la terra dels astuts i cruels Lannister, que retenen les seves germanes. Mentrestant, la reina exiliada Daenerys, posseïdora dels tres únics dracs que resten al món, avança per un continent amarat de sang. La guerra pel Tron de Ferro es desferma per tot Westeros amb més força que mai, però si el Mur s’esquerda, cap rei no viurà per reclamar-lo.



Títol: Festí de Corbs.
Títol original: A Feast for Crows
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 850
Any de publicació: 2005


La guerra dels Cinc Reis ha arribat a la fi i els Lannister controlen el Tron de Ferro en nom del nen rei Tommen. Però no passarà gaire temps abans que supervivents i bandits, renegats i carronyaires s’uneixin en noves conspiracions i perilloses aliances. Entre la multitud devastada, apareixeran rostres familiars del passat, que intentaran superar els reptes que s'esdevinguin en un temible futur.




Títol: Dansa amb Dracs
Títol original: A Dance with Dragons
Editorial: Alfaguara
Pàgines: 1208
Any de publicació: 2011

Sobre una terra devastada per la guerra dels Set Regnes, es tornen a agitar les marees de la cobdícia. Mentre que els viaranys del destí portaran en Tyrion cap a orient, passant tota mena d’aventures, la Daenerys i els seus dracs, ja adults, viuran la seva pròpia odissea entre les muralles de la ciutat de l’Harpia. Al mateix temps, pretendents procedents de diversos punts de la terra s’han posat en camí amb l’ànim de convertir-se en consort de la Daenerys. Al Mur, les coses també estan canviant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada