23 de maig 2012

Novetat: The Long Earth

Terry Pratchett juntament amb Stephen Baxter publica, el 9 de Juny de 2012 un nou llibre. 

Pratchett és l'autor de l'aclamada col·lecció DiscWorld i Baxter és autor de Flood, Ark, i el Time's Tapestry (novel·les inèdites al nostre país), entre d'altres llibres de ciència ficció. 

El llibre serà publicat en coberta dura, entrarà dins el gènere de ciència-ficció i tindrà 400 pàgines. L'editorial encarregada de publicar-lo serà Doubleday.

Sinopsis
1916: El front de l'oest, França. El soldat Percy Blakeney es desperta. Està estirat sobre gespa fresca. Pot sentir el cant dels ocells, i el vent a través de les fulles dels arbres. On han anat el fang, la sang i el maleït paisatge de la Terra de Ningú?

2015: Madison, Wisconsin. La policia Mònica Jansson retorna a la casa cremada de Willis Linsay, un solitari i boig, algunes persones deien perillós, científic. Va ser un incendi però, com sol passar, els bombers sembla que han fet més mal que el propi foc. Passant a través dels restes de la casa, no hi ha signe de cap reste humà, però a sobre la lleixa de la xemeneia Mònica troba un artefacte curiós - una caixa, que conté alguns cables, un interruptor de tres vies i una... patata. És el prototip d'un invent que Linsay anomenava stepper. Un invent que va posar al web perquè tothom ho pogués veure i utilitzar, un invent que hauria fet que els humans canviessin la manera de veure la Terra per sempre. I això és un eufemisme si mai ni va haver un...

...Perquè l'stepper hauria permès a la persona que l'utilitzés anar amb un pas cap a una altra Amèrica, una altra Terra, i si aquesta persona continués fent passos, aniria a encara més Terres...això s'anomena la Terra Llarga (Long Earth en l'original). És la nostra Terra però en una cadena de mons paral·lels, totes les Terres estan al costat una de l'altra, i es diferencien de la seva veïna però molt poc (o per realment molt). És una cadena infinita, oferint Steppers (passos) a un paisatge infinit d'infinites possibilitats. I com més lluny sigui el viatge, més estranyes - i a vegades més perilloses - les Terres es tornen. El sol i la lluna sempre brillaran, les lleis bàsiques de la física sempre seran les mateixes. Tot i això, els esdeveniments a l'atzar que han passat a la teva particular Terra, com ara l'impacte d'esteroide que va matar els dinosaures, pot no haver passat i les coses poden haver anat de manera diferent. 

Però, fins que Willis Linsay va inventar l'stepper, només la nostra Terra tenia humans..o això pensàvem. Perquè resulta que hi ha certes persones que són steppers naturals, que no necessiten el seu invent. Ara la gran migració ha començat.


S'especula que no només hi haurà un llibre, sinó que n'hi haurà dos o més, però haurem d'esperar a llegir el llibre per saber-ne més!!
Estic segura que tots els fans de Terry Pratchett estaran impacients per llegir aquest gran llibre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada