02 de maig 2012

Novetat!!

Bitterblue - Kristin Cashore

Quatre anys després de la història de Graceling, ahir va arribar a les llibreries de parla anglesa Bitterblue.

La història transcorre vuit anys després de les aventures de la Katsa i en Po, però aquesta vegada la protagonista serà Bitterblue, la reina del país de Monmar. Un país destrossat per la tirania del seu anterior rei, el pare de la Bitterblue.

Sinopsis: Vuit anys després de que la coneguéssim a Graceling, ens retrobem amb Bitterblue, ara convertida en la Reina de Monmar. Bitterblue és una monarca misericordiosa, però no pot alliberar-se de l'influencia nefasta que el seu pare va tenir en ella durant la seva infància. Leck posseïa l'habilitat d'alterar els pensaments de tots aquells que estiguessin a prop seu, i això el va convertir en un psicòpata. Els consellers de la Bitterblue, que han portat les regnes del país mentre la reina arribava a la majoria d'edat, creuen que hauria de perdonar a tots aquells que van cometre actes impensables durant el regnat de Leck, i enterrar el passat. Però quan la Bitterblue comença a sortir disfressada i oculta entre les ombres de la nit, es dóna compte del veritable abast que ha tingut en la població l'estar subjecte a les maquinacions d'un boig durant trenta cinc anys i de que la única manera de superar aquest llarg i trist episodi és revisar el passat. 

L'autora va deixar el llistó tant i tant alt amb Graceling i Fire que serà molt difícil superar-ho. El llibre serà més llarg, i per primera vegada la protagonista no tindrà cap poder. Tinc moltes ganes de llegir-lo!!

Aquí us deixo l'opinió que l'autora a posat al seu blog sobre la Bitterblue, el llançament del llibre i com es sent en general:

"[...] Aquest matí he aconseguit aïllar-me, almenys per uns moments, perquè aquest llançament està sent molt dur. Al contrari que la Katsa i la Fire, la Bitterblue és només una persona normal. Ella no té superpoders; només té el seu propi coratge, intel·ligència, determinació i el seu cor. La sento vulnerable, molt més del el que van ser la Katsa o la Fire. I ara la Bitterblue ha crescut, i és el moment de deixar-la volar en aquest temorós mon. És el moment en que he de deixar-la anar. Potser, més dolorós, és el moment per a mi d'acceptar que ella ja no em necessita. 

Tinc el cor una mica trencat; estic de dol. Si, tot això és sobre una persona imaginària. Burleu-vos de mi si voleu. Jo sé que el que sento és real".

Què us sembla? L'autora se la veu bastant afectada, entre nostàlgica per la història que ja ha acabat i emocionada pel que vindrà a partir d'ara. 

Kristin Cashrore també ens deixa la resposta a preguntes fetes per fans:
"Moltes persones m'han preguntat el perquè m'ha pres tant de temps acabar aquest llibre. La resposta és simple. No és perquè estigués distreta; no és perquè no estigués treballant dur; és simplement perquè Bitterblue és més llarg i més complicat que els altres llibres que he escrit, i alguns llibres requereixen més temps que d'altres. El llibre decideix".

Disculpeu-me per la mala traducció de l'anglès, no en sóc cap experta. Si voleu copiar el fragment per la vostra pàgina, no us oblideu de mencionar la font! :)

I ara...quan sortirà en castellà i català? En castellà sortirà l'11 de Juny de la mà de Roca Editorial. Suposo que en català sortirà per les mateixes dates, i crec que l'editorial serà la mateixa que per Graceling, o sigui, Roca Juvenil. 

Com veieu, hi ha dos portades oficials de moment. També va passar amb Graceling i amb Fire. Segons l'autora, la primera coverta que us he posat, és la de Estats Units i Canadà, mentre que la segona serà la de la resta. No m'acaba de quedar clar perquè el llibre que he encarregat a Amazon té la portada de la primera imatge, i és la versió anglesa. 
Ja us ho diré quan m'arribi el llibre! :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada