08 de maig 2012

Ressenya: Harry Potter i la cambra secreta

Fitxa tècnica
Títol original: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Autor: Joanne Kathleen Rowling
Editorial: Empúries
Pàgines: 332
Any de publicació: 1998

Sinopsi
Després de derrotar una vegada més a Lord Voldemort, el seu mortal enemic, Harry espera amb impaciència a casa dels seus insuportables oncles l'inici del segon curs al col·legi de màgia Hogwarts. Tot i així, l'espera dura poc, ja que un elf apareix a la seva habitació i l'adverteix que una amenaça mortal plana sobre el col·legi. Així doncs, Harry no s'ho pensa dos vegades i, acompanyat per en Ron, es dirigeix a Hogwarts en un cotxe volador. Però, pot un aprenent de mag defensar l'escola dels malvats que pretenen destruir-la? Sense saber que algú ha obert la Cambra dels Secrets, deixant escapar una sèrie de monstres perillosos, Harry i els seus amics Ron i Hermione hauran d'enfrontar-se amb aranyes gegants, serps encantades, fantasmes enfurismats, i per sobre de tot, amb la reencarnació del seu més temible adversari. 


Opinió personal
Com es pot veure, la sinopsis del llibre (la que està a la coberta posterior del llibre) no és gaire encertada. Per començar: la sinopsis diu que en Harry va amb un cotxe volador a Hogwarts per salvar l'escola...ejem Hi va perquè es queda tancat a fora l'estació i perd el tren, no perquè tingui ànima de salvador. I segon, hi ha monstres perillosos? En plural? Una altra vegada: No; només n'hi ha un (que amb el bitxo que és ja és suficient). 
En fi, deixant estar la sinopsis del llibre, aquest és un gran llibre! Quan me'l vaig llegir per primera vegada, he de confessar que era un dels que m'agradava menys, perquè? Ara mateix no ho sabria dir, perquè la historia és realment interessant! També he de dir que dels llibres de Harry Potter, aquest me l'havia rellegit només una vegada (cosa rara en mi). 
Però aquesta vegada el llibre m'ha agradat molt! El llibre és enginyós, i de veritat, té de tot! Elfs domèstics, cotxes voladors, arbres violents, monstres gegants, amistats i enemistats, pocions màgiques,.. i molt més! No puc parar de pensar que si aquesta història hagués passat en el llibre cinquè o sisè (que podria ser possible) el llibre no hagués tingut 332 pàgines, n'hagués tingut 500 almenys!
L'únic que no m'acaba de quedar clar de la història és el perquè en Harry i els seus amics creuen que en Draco Malfoy és l'hereu d'Slytherin, ja sabem que són enemics, que s'odien i tot això, però realment l'únic que fa en Malfoy és alegrar-se del que està passant. Em sembla que l'escriptora hauria d'haver buscat una excusa una mica millor per fer fer anar a en Harry i en Ron a la sala comuna d'Slytherin...però tot i aquest punt dèbil que li trobo, he gaudit molt llegint com en Harry i en Ron es transformen en els dos goriles!

1 comentari:

  1. Harry Potter! Et pots creure que encara no havia llegit els llibres? Ara ja he començat el primer per aixó -amb l'ajuda de la pàgina web Pottermore, web que et recomano!- y he de dir que m'encanta molt el llibre! :)
    Molt bona la resenya!

    ResponElimina