27 de maig 2013

Urban fantasy level 10

Últimament he llegit un parell de sagues de llibres que m'han encantat. M'estic aficionant a un gènere literari no gaire conegut i que no havia tocat gaire fins ara anomenat Urban Fantasy. 
És un gènere on predominen els ambients urbans, amb criatures mitològiques, com ara vampirs i homes llop però també valquíries o déus,  i màgia de tot tipus. Els protagonistes d'aquestes novel·les són joves adults que es veuen embolicats en intrigues. Per solucionar els problemes no tenen més remei que repartir unes quantes osties i fotre canya als dolents. 

La sèrie més popular d'aquest gènere són els llibres de Charlaine Harris amb la Sookie Stackhouse com a protagonista, sobretot és coneguda perquè van fer una sèrie de televisió basada en els llibres (i que es veu que no té res a veure-hi). 

Peeerò no estic aquí per parlar-vos d'aquests llibres, sinó d'uns altres molt més interessants i que m'han robat el cor. Us els presento:

La Saga The Iron Druid de l'autor Kevin Hearne té cinc llibres publicats en anglès. És la història d'un druida d'origen irlandès i de nom grec: Atticus. Són uns llibres que enganxen molt i que no vaig poder parar de llegir fins arribar a l'últim. Té com a argument principal els problemes que Atticus a de fer front quan alguns Déus decideixen que ha de morir. I creieu-me, hi ha déus per donar i per vendre.

Sinopsi del primer volum Hounded:
Atticus O'Sullivan és un dels últims druides que queden sobre la terra. Viu tranquil·lament a Arizona on regenta una llibreria especialitzada en ocultisme. Els veïns i els seus clients creuen que aquest jove irlandès ben plantat té uns vint-i-un anys, però en realitat té vint-i-un segles. Els seus poders els obté de la terra, té un ingeni acusat i és el propietari de Fragarach, la que respon, una espasa màgica. 

Però un enfurismat déu celta pertorba la pau que ha trobat. Durant segles ha intentat trobar a Atticus per fer-se amb la seva espasa i ara, per fi, ho ha aconseguit. El druida necessitarà tots els seus poders i més per enfrontar-se a tot el que li espera en el futur. Una mica d'aquella "sort irlandesa" -bastant passada de moda- no li aniria malament, així com l'ajuda d'una seductora deessa de la mort, un vampir i un home llop. 

Aquesta saga és simplement meravellosa, la millor saga que he llegit després de Harry Potter (que per mi ja és dir molt). Atticus és imprevisible i aconsegueix mantenir al lector en suspens, sorprèn sobretot perquè resol els problemes més per l'enginy que per la màgia. A més té un gos rastrejador irlandès de nom Oberon que proporciona quasi totes les escenes còmiques. 
El 25 de juny surt el sisè llibre de la saga: Hunted. Ja estic fent lloc a l'estanteria per quan el tingui, perquè pinta súper bé. 

Aquí teniu les portades, totes amb el mateix estil i model amb espasa.


La pàgina oficial de l'autor és aquesta on trobareu informació sobre tots els llibres :)

La segona saga de la que us vull parlar és la de Kate Daniels de l'autora Ilona Andrews. Hi ha cinc llibres publicats i a finals de juny sortirà el sisè. La protagonista de la saga és Kate Daniels, una mercenària que és letal amb l'espasa i que pot controlar la màgia. La història passa a la ciutat d'Atlanta en un món postapocalíptic on la màgia ha desterrat la tecnologia i ha destrossat tots els edificis moderns, deixant la ciutat mig en runes. 
És una saga amb molta acció i bastant detectivesca. La trama inicial se centra en la lluita de Kate per trobar l'assassí del seu mentor (he d'avisar que té una dosis bastant alta de violència).

Sinopsi del primer llibre Magic Bites:
Si no fos per la màgia, Atlanta seria una ciutat agradable on viure... Quan la màgia apareix, els monstres repten entre les ombres i els bruixots reciten els seus encanteris, mentre que les armes de foc deixen de funcionar i els cotxes s'aturen. Però la tecnologia sempre torna, i la màgia retrocedeix tan sigilosament com ha aparegut, deixant rere seu una estela de molèsties paranormals. Kate Daniels és una mercenària feta a si mateixa que es guanya la vida resolent aquest tipus d'inconvenients màgics. No obstant això, quan el seu guardià és assassinat, el seu desig de justícia la situa en el centre d'un conflicte pel poder entre dues de les principals faccions de les altes esferes màgiques d'Atlanta. 
Els Senyors dels Morts, nigromants que controlen als vampirs, i la Manada, un clan paramilitar de canviaformes, s'acusen mútuament d'una sèrie d'estranys assassinats. La mort del guardià de Kate pot ser una de les claus per a la resolució del misteri. Kate comprendrà massa tard que el cas se li escapa de les mans, encara que l'únic que pot fer és seguir endavant ...

Com veieu les portades deixen molt que desitjar, però que no us privin de llegir uns llibres fantàstics. 

La web de l'autora aquí!

Les dues sagues tenen en comú que els protagonistes són experts en la lluita amb espasa i en la màgia i que no es rendeixen amb facilitat. Un dels punts forts és que veuen la vida d'una manera bastant cínica però això no els hi treu que tinguin sentit de l'humor. Moltes vegades m'he partit de riure mentre llegia sense preocupar-me de que al meu voltant la gent em mirava de forma rara.

No són llibres juvenils, no estan pensats per adolescents ja que contenen sense censura escenes de sang, violència, sexe, etc. Però també parlen de joves independents que fan front a les dificultats, amb amics o sols i que intenten fer front a la vida al marge dels problemes. El més cridaner són els diàlegs intel·ligents on solen destacar les respostes mordaces. En aquests llibres no hi caben les floretes indefenses ni els princeps blaus, perquè aquí cada un es treu les castanyes del seu propi foc. 

I això és tot! Jo les he conegut fa poc i espero que algú altre les descobreixi i doni una oportunitat a aquestes fantàstiques sagues. A qui li agradin els llibres amb grans dosis d'aventures, intrigues i protagonistes kick-asses segur que els hi encantarà.

2 comentaris:

  1. Bua quina pinta! Em criden molt, me'ls apunto a la llista!

    ResponElimina
  2. Hola Tricia Taka!
    Si t'animes a llegir-los espero que t'agradin! A mi em van encantar :)

    ResponElimina