07 d’agost 2012

Ressenya: Primera Tumba a la Derecha

Títol original: First Grave on the Right
Títol en edició espanyola: Primera Tumba a la Derecha
Autor: Darynda Jones
Editorial: DeBolsillo
Any de publicació: 2012
Numero de pàgines: 352


Sinopsi
Charley Davidson té un do: pot veure els morts i els ajuda a anar al més enllà, i a més aprofita la seva rara facultat per a resoldre crims. Però últimament les coses s'estan complicant: l'assassinat de tres advocats que està investigant és un complet trencaclosques. A més, no deixa d'aparèixer en els seus somnis un home tatuat, misteriós i terriblement sexy. Quan per fi descobreixi la seva identitat, la «tranquil·la» vida de Charley mai tornarà a ser la mateixa ...


Opinió personal
Sabeu d'aquelles tardes llargues i monòtones d'estiu? Doncs aquest llibre és ideal per trencar amb tota la monotonia: és un llibre divertit, amb acció a dojo i misteris per resoldre.

La protagonista, Charlotte, té el do de veure els morts, de fet, veu els morts que no han creuat cap al més enllà, i sovint els ha de convèncer de que creuin. 
És detectiu privat i treballa amb la policia com a col·laboradora externa, i si necessita uns diners extra, ajuda al seu pare a la barra del bar. Això eleva els treballs de Charley a 3,7. El 0,7 ve de la seva il·lustre carrera com a Àngel de la Mort. 

Aquest és un llibre que no deixa d'enganxar-te ni un moment, amb misteris que fins a l'últim moment no es descobriran i amb un llenguatge una mica...especial. L'autora no es talla un pèl a la hora de explicar la vida de Charley, fins al punt que fa bromes sarcàstiques i cíniques cada dos per tres. He de reconèixer que al principi em va xocar bastant però un s'hi acaba acostumant i fins i tot apreciant. És divertit fins al punt que no pots evitar riure en els moments menys esperats. 

Per acabar de completar aquest llibre, hi podem trobar molta acció, misteri i escenes bastant pujades de to. Charley es posa en tots els problemes que hi ha a la ciutat i sempre acaba rebent la pitjor part, sort que s'ho agafa amb filosofia. I la seva habilitat especial per veure els morts la posa en moments bastant conflictius (i divertits) quan la gent del seu voltant pensa que està parlant sola. 

En quan al protagonista masculí, bé, aquest és un gran misteri. Però amb cada trobada on la passió es desencadena, Charley està més decidida a saber més d'ell. 

En conclusió aquest és un gran llibre, m'ho he passat molt bé llegint-lo. Ara espero amb impaciència aconseguir el segon volum!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada