25 d’agost 2012

Repte literari 13. Personatge més intel·ligent o savi.

Per mi aquest repte literari ja es podria dir repte Harry Potter perquè tots els personatges que em venen al cap en primer lloc són d'aquesta saga. Però m'intento esforçar i no caure en tòpics i per això faré una entrada amb varis noms i no només amb un!

Savi o intel·ligent no significa el mateix per això em decanto més per savi, tot i que també posaré alguns personatges m'han atret per la seva intel·ligència.

Així que preparats!

Personatges savis:

- Albus Dumbledore: Impossible no pensar en ell quan es parla de savis. A part de que és vell (i per tant té l'avantatge de l'edat), és un erudit. No només això, sinó que maquina per tal de derrocar el Senyor de les Forces del Mal, o sigui que no es pot dir que estigui tancat a una biblioteca estudiant. Això per a mi el fa molt més savi, perquè també ha après de l'experiència. 

 
- Gandalf: Molt similar al primer. Savi que ha estudiat durant tota la vida, en concret la vida dels Hobbits. També com Dumbledore, no s'ha limitat als escrits, sinó que ha après sobre el terreny, viatjant d'una punta a l'altra de la Terra Mitjana. És una peça clau a la història dels nostres hobbits preferits. 


- Aragorn: Dúnedain del Nord, descendent d'Eléndil, va esperar la meitat de la seva vida per retornar al lloc a on pertanyia. El considero savi perquè va viatjar per quasi tota la Terra Mitjana, va estudiar a les biblioteques èlfiques i per tant va adquirir un gran coneixement. A ell se li suma el llinatge que té i totes les històries que els muntaners es transmeten de pares a fills. 


- Farder Coram: És un nòmada del món de Lyra, de la trilogia La Matèria Obscura (Philip Pullman). És l'encarregat d'ensenyar-li a la Lyra com utilitzar l'aletiòmetre. És un home molt vell, amb un gat com a daimonion. A aquest personatge li tinc especial afecte perquè durant la història el lector l'arriba a conèixer bastant bé, i professa un gran amor per la Lyra. 



Els personatges intel·ligents que més m'han intrigat han sigut els següents:

- Lord Voldemort: Sí, és el malo malísimo de la saga Harry Potter, però ja descobrim ben aviat que va ser un dels alumnes més intel·ligents que va passar per l'escola de bruixeria Hogwarts. No l'he posat a la categoria de savis perquè es limita molt a un determinat tipus de coneixement i dóna esgarrifances posar-lo a la llista de dalt, però indiscutiblement és retorçadament intel·ligent. 

- Hermione Granger: Amiga del mag més famós del món, és la més intel·ligent de la seva promoció. Després del final de la saga l'autora va donar a entendre que s'havia dedicat al dret. Bé, per a mi això la treu de la llista de savis, però crec que al arribar a vella la canviaria de llista, ja que amb lo que llegia i estudiava segur que arribava a la categoria de savi ;)

- Ender, de El Juego de Ender també entra a aquesta llista de cap. És un nen superdotat que perd la infància per poder salvar a la humanitat. Ja des de ben petit raona com un adult i es comporta com a tal. Al transcorre la història quan és petit, seria precipitat posar-lo a la primera llista, per això es queda com un dels personatges infantils més intel·ligents que he llegit mai. 

Segur que n'hi ha molts més, però aquests són els que em venen al cap ara mateix! :D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada