04 de juny 2012

Repte literari 5: Enemics preferits

Aquesta entrada és molt i molt fàcil!

Dos personatges que s'odien durant tota la seva adolescència, que es barallen, insulten, s'ataquen, etc. És una història que evoluciona durant tots els seus anys a l'escola, i que acaba de manera inesperada: quan en ves d'odiar-se, s'acaben respectant. 

La parella d'enemics que més m'agrada és:
Harry Potter i Draco Malfoy.

Dos personatges contraposats: un és orfe, els seus pares van morir defensant-lo, i lluitaven contra Voldemort, no va conèixer el món màgic fins als 11 anys, i sempre ha hagut de lluitar contra la fama i per sobreviure. L'altre és un nen mimat que sempre ho ha tingut tot, la seva família és coneguda per tenir afinitat amb les Forces del Mal, i sempre, sempre, li ha fet ràbia tot el que no implicava ser el millor o tenir el millor.

M'agrada especialment la història d'aquests dos perquè no és com les altres enemistats de la sèrie de llibres de Harry Potter. Per exemple, en Harry odia a l'Snape perquè des del principi és l'Snape que odia en Harry, i li fa la vida impossible. Sinó, en Harry no hagués tingut res en contra de l'Snape (a part de la seva antipatia natural).

A més a més, finalment sembla que Draco i Harry es "reconcilien" al final de la saga, quan en Draco demostra que no es deixa endur pel costat fosc de la màgia. A més, el pobre xaval al final ho acaba passant malament.

1 comentari:

  1. Estan molt poc valorats, però jo crec que els personatges dolents, si estan ben construïts són la canya, perquè són molt complexos i mai no saps per on et sorprendran! :)

    ResponElimina