11 de novembre 2012

Llegendes de mar de la Costa Brava

Us presento Llegendes de mar de la Costa Brava, de Miquel Martín. 
Aquest és un llibre que em toca de prop ja que des de ben petita sempre m'han explicat contes i llegendes del mar Mediterrani, i des de llavors m'han fascinat. 
Pirates, bucaners i amors impossibles sempre ocupaven aquestes històries. No és d'estranyar que els llibres de corsaris me'ls llegís en dos dies. Ara per fi aquestes llegendes estan sota les tapes d'un mateix llibre, n'hi ha més de cent! Així que no podem perdre l'oportunitat!

Títol original: Llegendes de mar de la Costa Brava
Autor: Miquel Martín
Editorial: Edicions Sidillà
Número de pàgines: 384
Preu: 19€

Fa només un parell de generacions als pobles i viles de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, la gent tenia una relació estreta amb el mar. Mariners, pescadors, sargidores, patrons de barca, mestres d’aixa i peixaters vivien de la seva riquesa. Al mar, l’estimaven i el temien. Del mar arribava la vida i també la mort, per això no ens ha d’estranyar que hagi generat tantes llegendes: sirenes, monstres, mariners perduts, tempestes inesperades, tresors amagats, pirates, contrabandistes i amors incondicionals entre molts altres regalims marins que travessen la nostra geografia i que miren també d’explicar-la. Miquel Martín ha anat pescant les llegendes de la memòria de la gent, de publicacions antigues. Algunes són molt conegudes, d’altres inèdites. Són l’altre tresor de la Costa Brava.

2 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta! A més a més, són històries de casa. Avui dia tenim molt oblidada la cultura popular.

    ResponElimina
  2. Exacte! És una manera immillorable de saber més sobre la nostra terra :)

    ResponElimina